Derfor skal du tage et ekstra kalktilskud

Kalk, også kaldet calcium, er den vigtigste byggesten i vores tænder og knogler, men er også at finde i blodet, hvor det medfører en bedre størkning af blodet.

Vi indtager calcium gennem kosten i blandt andet mælkeprodukter, grøntsager som broccoli og grønkål, og fisk. Som udgangspunkt indeholder en varieret kost tilstrækkeligt med calcium, men ellers kan man få tilskud gennem diverse vitaminpiller.

mangler du calcium så se her.

Hvem er mest udsat for kalkmangel?

Hvis du ikke kan tåle mælk og mælkeprodukter, som ellers er den største kilde til calcium i vores kost, er du særligt udsat for kalkmangel, og det er her en god idé at tage kalktabletter. Derudover er det også ofte ældre mennesker, som er i kalkmangel, da de ofte ikke har så stor en appetit, og derfor ikke får de nødvendige vitaminer gennem kosten.

Kalktilskud er derudover især vigtigt for børn og unge, som stadig er i voksealderen, og hvis knogler udvikler sig hele tiden og har brug for ekstra styrke. Calcium er også et godt tilskud til folk, der gerne vil være ekstra påpasselige med at forebygge knogleskørhed – specielt ældre mennesker.

Det er altid en god idé at tage calcium i sammenspil med D-vitamin, som hjælper calcium med at blive optaget i tarmene, og magnesium, som fordeler mængden af calcium ligeligt i kroppen. I nogle præparater indgår de tre komponenter sammen, men de kan også indtages separat.

Kalkvitaminernes forskellige afskygninger

Calciumvitaminer findes i flere forskellige afskygninger alt efter, hvad du foretrækker. Herunder finder du kaspler, tabletter, som skal synkes, og brusetabletter med forskellige smage. En af de mest kendte producenter af kalktabletter er Unikalk, som både laver calciumtilskud i varianterne tabletter og brusetabletter. Kalktilskud kan også findes i pulver, som du kan opløse i diverse drikkevarer eller i dit bagværk, hvis du gerne vil inkorporere tilskuddet i din kost.