Sådan indretter du din lejlighed på få kvadratmeter

Selvom du bor i en lille lejlighed, behøver du ikke at gå på kompromis med indretningen. Her er nogle tips til, hvordan du kan udnytte pladsen optimalt og skabe et hyggeligt hjem i din lille lejlighed.

Møbler, farver og pyntegenstande

Når du vælger møbler i forskellige størrelser og i forskellige højder, giver det din lejlighed et mere dynamisk udtryk og forhindrer, at det føles for tæt. Køb for eksempel et metal vitrineskab der er højt og en bogreol, der er lav.

Ved valg af møbler, pyntegenstande og væg farve, er det en god idé at have enkelte farver. Gå efter primært tre farver, når du køber ting til lejligheden. Det vil skabe ro og få den til at syne større.

Gør også brug af mange spejle, da spejle skaber en illusion af mere plads og rummelighed. Samtidig er spejle flotte, så de fungerer også som pyntegenstande, når de hænger på væggene.

Brug opbevaring hvor du kan

Når det kommer til opbevaring i din lejlighed, er det straks værre. Her må du være lidt opfindsom og praktisk, så du udnytter den plads, der er til at opbevare bedst muligt.

Gør for eksempel brug af pladsen under sengen, ved at købe nogle kurve eller kasser, der kan skubbes ind under den.

Når du køber møbler kan du også tænke over, om du kan opbevare i dem. Du kan få sofaer, hvor du kan løfte hynderne, så der er plads nede i sofaen. Det er sådanne løsninger, du skal kigge efter, når du køber møbler til lejligheden.

Det er en god idé at begrænse hvor mange ting du har. For meget nips og diverse pyntegenstande, vil få lejligheden til at syne mindre, og det vil irritere dig i længden. Begræns derfor køb af små ting.