Sådan finder du den rette sofa

Er den gamle sofa ved at være slidt, eller skal stuen bare have et frisk pust? Der findes et hav af forskellige sofaer på markedet, så hvilken en skal du vælge? Det vigtigste er, at du vælger en, som passer til dit og din families behov. Vi vil her komme med en række tips til, hvad du skal overveje, inden du køber ny sofa.

Hvad bruger du sofaen til?

Du bør altid vælge en sofa efter dit behov. Derfor bør det første, du spørger dig selv om, være, hvad du bruger sofaen til. Bruger du den til at sidde og drikke kaffe i om aftenen foran fjernsynet? Eller bruger du den til at ligge og slænge dig til en god film? Hvis du mest sidder i sofaen, bør du vælge en sofa med en høj ryg. Ligger du derimod mest i sofaen bør du vælge en sofa med chaiselong som fx en u sofa, hvor der er masser af plads til at slænge sig.

Hvilken farve, skal sofaen have?

Sofaer fås i mange forskellige farver. Hvis du vil have en sofa i et tidløst design, hvor du ikke skal bekymre dig om, hvad der lige nu er på mode, skal du vælge en sofa i en grå nuance. En mere farverig sofa kan til gengæld give et frisk pust i dit hjem – særligt hvis du generelt har mange neutrale farve i din indretning.

Vælg en sofa i det rigtige materiale

Sofaer kommer ikke bare i mange farver og størrelser, men også i mange forskellige materialer. Stof og læder er det mest almindelige, og der er fordele og ulemper ved begge typer. En sofa i læder eller kunstlæder giver et flot og luksuriøst udtryk til stuen og er nem at vedligeholde. Til gengæld er en stofsofa typisk mere behagelig og rar at ligge og sidde i.