Hvad skal dit barn efter 9.klasse? Måske på efterskole?

Efter sommer skal mange elever, der nu går i 9.klasse, spredes ud i forskellige former for uddannelse og ungdomsuddannelser. Er dit barn stadigvæk i tvivl om hvad det rigtige for dem er, så findes der heldigvis rigtig mange spændende muligheder, som kan gøre tiden efter folkeskolen god. Her kommer der inspiration til, hvordan et år på efterskole kunne se ud for unge mennesker.

Hvorfor vælge et år på efterskole?

Et år på efterskole, har givet rigtig mange unge mennesker et tiltrængt afbræk fra skolebænkens traditionelle rammer. Efterskolen er et sted hvor du både bor og går i skole sammen med nye venner i sjove omgivelser. Du har også mulighed for at dyrke en sport du er glad for eller dygtiggøre dig på et instrument for eksempel. Alle unge mennesker, bruger deres tid på efterskolen på forskellige måder, men samtidigt har mange tilfælles at det er et år, hvor de skaber minder for livet. Klik her.

Dygtiggør dig inden for dit favoritfag eller talent

Efterskolerne er gode til at give de unge mennesker mulighed og frihed til at udforske nye fag og kreative hobbier. Derfor kan du også bruge året på efterskolen til at dygtiggøre dig inden for et område som du synes lyder spændende, men som du måske ikke har haft tid eller mulighed for at gøre før. Mange efterskoler, såsom Sædding efterskole, specialiserer sig inden for forskellige områder, som du kan vælge alt efter interesse.

Et år med selvstændighed og gode venskaber

Når du flytter på efterskole, betyder det også at du kommer til at lære at stå på egne ben i et trygt miljø. På efterskolen lærer du hvordan det er at flytte fra din familie i en periode, og skaber samtidigt venskaber og stærke bånd med ligesindede unge på din alder, der har de samme interesser som dig.