Sådan styrker du dit mentale helbred

Det kan være svært at prioritere ens mentale helbred i en travl hverdag. Man kan have travlt med karriere, familie og venner, og glemme at tage sig tid til at tage hånd om sit sind. Men det er vigtigt at huske på. For, for mange, er et sundt mental tilstand nøglen til et lykkeligt og tilfredsstillende liv. Her er 3 tip til hvordan du skal styrke dit mentale helbred.

Prioriter din søvn

Søvn er en af de vigtigste faktorer i forhold til at have en god balance i hverdagen. Derfor er det også en god idé at prøve at få den anbefalede mængde søvn hver nat.

Forsøg gerne at opbygge en god døgnrytme, hvor du går i seng og står op samme tid hver dag. Det kan være svært i starten, men med tiden vil din krop have vænnet sig til rytmen og blive træt om aftenen. Hvis du oplever problemer med at bevare en god døgnrytme kan professionel hjælp som mindcph være en hjælp på vejen.

Find tid til selvpleje

I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til at forkæle sig selv – men det er en skam. For når man tager lidt tid ud af dagen til at gøre noget godt for sig selv – styrker man samtidig ideen om at man er værd at forkæle og passe på.

Det behøver ikke være noget stort hver gang. Noget så simpelt som at læse en bog, dyrke en hobby du elsker at bruge en ekstra lækker ansigtspleje er alt sammen små ting i hverdagen hvor fokus for en gangs skyld er på dig.

Dyrk dine relationer

Intet menneske er som bekendt en ø. Selvom man i dagligdagen måske allerede føler, at man pisker rundt for at gøre alle glade, så kan det nogle gange være en fordel at stoppe op og mærke om man også er nærværende i sine sociale relationer. Der kan nemlig godt være forskel på at hjælpe andre og at være til stede i øjeblikket.

Det kan være det ville være rart med en hyggelig eftermiddag sammen med en fortrolig veninde, eller at det er lang tid siden hele familien har brugt kvalitetstid sammen. Når vi er sammen med dem vi er trygge sammen med lader vi batterierne op til en travl og hektisk hverdag, hvor det netop er de små glæder i livet, som vi har en tendens til at springe over.